Rosenberg: Pozitivna je stvar što je Ahmedhodžić izabrao BiH
FOTO: EPA

Defanzivac Malmea

Rosenberg: Pozitivna je stvar što je Ahmedhodžić izabrao BiH

H. Zilić

Defanzivac Malmea Anel Ahmedhodžić (22) pruža sjajne partije i dugo vremena je na meti evropskih klubova.

Bitan korak u njegovoj karijeri bio je izbor reprezentacije, a to je i rekao njegov menadžer Markus Rosenberg u izjavi za švedske medije.

"Rekao sam Anelu da što prije izabere reprezentaciju i da bira srcem, to je bitno za njegovu karijeru. Drago mi je što je izabrao Bosnu i Hercegovinu i mislim da je to pravi potez", rekao je Rosenberg i dodao:

"Puno sam prošao u karijeri i dao sam neke savjete Anelu. Izbor reprezentacije je jako bitan za igrača, pozitivna stvar i dobro mora paziti kako bira. Tu srce igra ulogu. BiH je potez koji podržavam."

Ahmedhodžić je trenutno i najskuplji fudbaler Allvenskan lige i ima vrijednost od šest miliona eura.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine skupio je već osam nastupa i postao je neizostavan član prve postave gdje sa Dennisom Hadžikadunićem čini štoperski par za budućnost naše selekcije, tu je i Siniša Saničanin.

Ranije se dosta razgovora vodilo između Darija Slomića i Zvjezdana Mismovića da se pomenutom dvojcu završi mogućnost igranja za Zmajeve obzirom da su bili i velika želja reprezentacije Švedske za koju igrali u svim omladinskim kategorijama.

Top Komentari

Babajaga
Ovaj sportsport.ba ga gura kao da je Messi.. Zadnji dvije godine ga prodaju.. Decko je još gdje je i bio a zato vjerovatno postoji razlog i to dobar.. Vjerujem da je dobar ali ne za ovo sto ga sportsport ba predstavlja
0 11
saju701
Još kad bi imao boljeg agenta npr. Mamic bi ga utopio za 70 milliona eura sad pa sad al treba i to znat.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti