Ahmedhodžić sezonu u Premiershipu otvara "kod kuće" u sjeni velikog derbija na Stamford Bridgeu!

Poznati parovi prvog kola u Premier ligi

Ahmedhodžić sezonu u Premiershipu otvara "kod kuće" u sjeni velikog derbija na Stamford Bridgeu!

E. Oštraković

Iako je prije samo nekoliko dana zvanično završena protekla sezona, danas je obavljeno izvlačenje parova prvog kola u Premiershipu.

Sezona u Engleskoj Premier ligi krenut će 11. augusta, a zadnje kolo biti će odigrano devet mjeseci kasnije, tačnije 19. maja 2024. godine.

To znači da je start sezone sedam dana kasnije nego što je to bio slučaj prošle godine.

Sada su poznati i parovi prvog kola u Premiershipu, a sezonu će u petak 11. augusta otvoriti novajlija Burnley i to na domaćem terenu protiv Manchester Cityja.

Dan kasnije Arsenal će na svom terenu dočekati ekipu Nottingham Foreesta, dok će West Ham na gostovanje kod Bournemoutha.

Još jedan novajlija u ligi, elipa Lutona sa kojom se u posljednje vrijeme povezuje Asmir Begović, u prvom kolu gostuje kod Brightona.

Oglasi

Everton koji se jedva spasio ispadanja u prošloj sezoni sezonu započinje na domaćem terenu i to protiv ekipe Fulhama.

Anel Ahmedhodžić i njegovi Sheffield United prvo kolo igraju na domaćem terenu, a protivnik je ekipa iz Londona, Crystal Palace.

Newcastle i Aston Villa će zatvoriti program kada je riječ o utakmicama u subotu.

Dan kasnije, u nedjelju igraju Brentford i Tottenham, a za kraj programa u nedjelju očekuje nas veliki spektakl na Stamford Bridgeu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tamo će se sastati Chelsea i Liverpool.

Kolo u ponedeljak zatvaraju Manchester United i Wolverhampton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije