Ahmetović ostaje u FK Sarajevo do ljeta 2021. godine

Napadač produžio ugovor

Ahmetović ostaje u FK Sarajevo do ljeta 2021. godine

Napadač Fudbalskog kluba Sarajevo, Mersudin Ahmetović (34), nosit će bordo dres i naredne sezone. 

Ahmetović je danas zvanično produžio ugovor sa prvakom BiH do 2021. godine.

"Nedavno sam postigao svoj 50. pogodak u bordo dresu i jako sam ponosan na dosadašnje uspjehe sa Sarajevom. Ovacije koje sam dobio na utakmici protiv Širokog Brijega su nešto o čemu svaki igrač sanja. Ostajem ovdje i naredne sezone, te garantujem navijačima da ću nastaviti davati sve od sebe na terenu", kazao je nakon produžetka ugovora iskusni napadač.

Sretan je bio i koordinator za sportski segment kluba Emir Hadžić.

"Mersudin je igrač koji dokazuje da godine nisu presudni faktor, te da je kvalitet upotpunjen kontinuiranim radom i trudom dovoljan za ostvarivanje dobrih rezultata. Jako smo sretni što ćemo i u narednom periodu u svlačionici imati igrača poput Mersudina, koji pored igračkih kvaliteta ima karakter na koji se svi mladi igrači mogu ugledati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ahmetović je u FK Sarajevo stigao u julu 2016. iz FK Sloboda Tuzla. Na 122 zvanične utakmice postigao je 50 golova i 17. je igrač u klupskoj historiji koji je stigao do te brojke, čime je sebi obezbijedio mjesto u izabranom društvu najvećih klupskih legendi poput Asima Ferhatovića, Safeta Sušića, braće Musemić, Predraga Pašića i drugih.

Protekli ugovor važio mu je do juna 2020. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Disha
Pa ko ce ga????
6 14
Becir1
Sretno Ahmete kralju.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi