Ahmetović u 2018. godinu ulazi kao prvi strijelac lige
Iskusni napadač iza sebe ima polusezonu iz snova

Lista strijelaca Premijer lige BiH

Ahmetović u 2018. godinu ulazi kao prvi strijelac lige

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Jučer je završen prvi dio sezone u Premijer ligi BiH. Jesenji šampion je Željezničar koji je pokazao sjajnu formu u posljednjih par utakmica, te Plavi na pauzu odlaze sa liderske pozicije.

Kada je u pitanju lista strijelaca, na vrhu je Mersudin Ahmetović, iskusni napadač FK Sarajevo koji se čak 13 puta upisao u listu strijelaca u 18. kola.

Prate ga Luka Menalo iz Širokog Brijega i Goran Zakarić iz Željezničara sa po devet pogodaka, dok su jedan manje postigli Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski), Miloš Filipović (HŠK Zrinjski) i Krste Velkoski (FK Sarajevo).

Šest je postigao Elvir Koljić (FK Krupa).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Lista strijelaca Premijer lige BiH:

13 - Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo)
9 - Luka Menalo (NK Široki Brijeg), Goran Zakarić (FK Željezničar)
8 - Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski), Miloš Filipović (HŠK Zrinjski), Krste Velkoski (FK Sarajevo)
6- Elvir Koljić (FK Krupa)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi