Iz Širokog najavljuju: Na Pecari niko nije slavio, pa neće ni Željezničar
U Širokom su veoma optimistični pred gostovanje Željezničara

Spremno čekaju Plave

Iz Širokog najavljuju: Na Pecari niko nije slavio, pa neće ni Željezničar

M. Šljivak

Široki Brijeg će sutra na Pecari ugostiti Željezničar u susretu četvrtfinala Kupa BiH.

Domaći su ispali fer prema Plavima sa Grbavice jer su pristali na promjenu termina meča zbog činjenice da se sarajevski derbi Želje i Sarajeva igrao u ponedjeljak.

Ovo će biti duel dva tima koja su u najboljoj formi i koja drže vrh premijerligaške tabele, a trener Širokog Goran Sablić očekuje pobjedu.

"Ako budemo igrali kao u dosadašnjim susretima na Pecari, onda vjerujem da ćemo nastaviti pobjednički niz te pobijediti i Željezničar. Pritom, kao i uvijek u kup susretima na domaćem terenu, po mogućnosti bez primljenog gola", kazao je Goran Sablić.

Stanje u ekipi je dobro, svi su na dispoziciji i raspoloženi, maksimalno motivirani čekaju utakmice protiv Željezničar.

"Goste respektujemo i očekujemo da će biti dobro postavljeni i fokusirani na rezultat. Mi smo usmjereni na sebe, na svoju igru, a na meni je da izaberem najspremnije", istakao je Sablić.

Luka Menalo također je optimističan, naglašavajući posebice odlične igre i seriju Širokog na domaćem travnjaku.

"Nema razloga za ne nastaviti s pobjedama na Pecari. Ne vidim razloga da u prvom susretu ne ostvarimo prednost pred uzvrat na Grbavici“, kaže Menalo.

Jednakog razmišljanja je i Stjepan Lončar:

"Niko nije favorit na Pecari protiv Širokog pa ni Željezničar. Obje momčadi su u odličnoj formi, ali mi ćemo uz potporu naših navijača i nakon Želje imati stopostotan učinak na domaćem travnjaku", poručio je on.

Susret Širokog i Željezničara igra se sutra sa početkom od 17 sati.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi