Aida Kalušić MVP 8. kola u Sloveniji

Najbolja igračica ekipe Triglava

Aida Kalušić MVP 8. kola u Sloveniji

D. Kurbegović

Bh. reprezentativka i bivša igračica Čelika Aida Kalušić nastavlja sa sjajnim partijama u Sloveniji. Ova igračica je već u prvoj sezoni u Sloveniji pokazala svoje kvalitete, 29-godišnja košarkašica najbolja je igračica ekipe Triglava, koja se zajedno s ekipom Celja bori za prvo mjesto u Sloveniji.

Nakon veoma dobrih partija u WABA ligi, te Kupu Slovenije, ovaj košarkašica nastavila je i sa sjajnim partijama u prvenstvu Slovenije. Naime ekipe Triglava u 8.kolu druge faze takmičenja pobijedila je ekipu konjica rezultatom 74:56. Kalušićka je u pobjedi svoje ekipe ubacila 20 poena, uz pet skokova i tri asistencije, što joj je donijelo titulu MVP 8.kola lige.

Košarkašica, koja nastupa na poziciji centra i krilnog centra ove sezone ima prosjek 14.4 poena u ligi, po čemu je šesti strijelac takmičenja, a fascinira i njezin procenat šuta od 58.6 % po čemu je jedna od najboljih u ovom takmičenju.

Ekipa Triglava trenutno se nalazi na drugoj poziciji s omjerom 15-2, dok je na prvom mjestu Celje s omjerom 16-1, te će ove dvije ekipe do kraja voditi veliku bitku za prvaka u Sloveniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi