Aidin Mahmutović: Novi sam igrač Viktorije Plzen

Potvrdio za SportSport.ba

Aidin Mahmutović: Novi sam igrač Viktorije Plzen

Dino Kurbegović

Kako je naš portal već najavio, najbolji strijelac u historiji Teplica 28-godišnji Aidin Mahmutović nakon sedam godina u ovome klubu promijenio je sredinu. 

Novi klub bivšeg mladog reprezentativca BiH jeste višestruki prvak Češke Republike ekipa Viktorija Plzen.

Ovo je za SportSport.ba u kratkom razgovoru potvrdio i sam igrač.

"Upravo sam potpisao ugovor na 3,5 godine, prošao sam medicinske testove i zvanično sam novi igrač Viktorije Plzen. Nadam se da ću opravdati povjerenje ljudi koji su me doveli u klub, te da ćemo osvojiti titulu prvaka države", kazao je za naš portal Mahmutović.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Aidin Mahmutović svoju karijeru je započeo u tešanjskom Tošku, 2005. godine prelazi u zenički Čelik, a 2007. godine u Teplice, gdje se zadržao punih sedam sezona. Za Teplice je u 158 utakmica postigao 60 golova i najbolji je strijelac u historiji kluba.

Novi klub našeg internacionalca nakon 16 odigranih kola nalazi se na prvom mjestu sa 38 bodova ispred Sparte iz Praga koja ima 37, te ekipe Jabloneca, koja je osvojila 33 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.