AIK na nesretan način ispao iz Evrope
Foto: EPA

Kraj za Željinog krvnika

AIK na nesretan način ispao iz Evrope

Ekipa AIK-a iz Štokholma se večeras u Portugau oprostila od takmičenja u Evropskoj ligi i to na veoma nesretan način.

Željin krvnik iz 2. pretkola eliminisan je od Brage i to u sudijskoj nadoknadi drugog produžetka, nakon što su obje utakmice ovog dvomeča okončane rezultatom 1:1.

AIK je večeras poveo u 13. minuti golom dobro poznatog Chinedua Obasija i imao je vodstvo sve do 74. minute kada je Fonte poravnao na 1:1 i odveo ovaj meč u produžetke.

Kako je vrijeme odmicalo, sve je ukazivalo na to da će putnika u playoff Evropske lige odlučiti jedanaesterci a onda se u prvoj minuti sudijske nadoknade dogodio hladan tuš za Šveđane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Igrao se 121. minut kada je Silva pogodio za pobjedu Brage od 2:1 i donio veliko slavlje domaćim navijačima na Municipalu. Pobjedničkom pogotku prethodila je i sretna i spretna akcija domaćeg tima.

Braga se plasirala u playoff Evropske lige u kojem će biti među nosiocima, dok AIK-u ostaje gorak okus poraza.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi