Apsurd u Švedskoj: Navijači napravili ludnicu u tržnom centru jer na stadion može samo njih osam

Čudne mjere u ovoj zemlji

Apsurd u Švedskoj: Navijači napravili ludnicu u tržnom centru jer na stadion može samo njih osam

E. Čaušević
Teme:

Navijači u Švedskoj odlučili su da iskažu nezadovoljstvo zbog novih epidemiološih mjera u ovoj zemlji i to na zaista nevjerovatan način.

Poznato je da je navijačima skoro u cijeloj Evropi zabranjeno da prisustvuju utakmicama svojih klubova, te se već više od godinu dana većina mečeva igra pred praznim tribinama.

Iako je u nekim zemljama nešto bolja situacija što se tiče koronavirusa još uvijek se ne donose odluke da se navijači mogu vratiti na tribine u većem broju.

Čudna situacija je u Švedskoj gdje je nedavno donesena odluka da se navijači mogu vratiti na stadione, ali bizarno da je odlučeno da na jednoj utakmici na tribinama može biti samo osam navijača.

Zbog toga su navijači AIK-a odlučili da naprave protest i to su uradili na zaista nevjerovatan način i postali su jedna od glavnih tema fudbalske javnosti širom Evrope.

Naime, pored odluke da samo osam navijača može biti na jednoj utakmici na snazi je i odluka da na javnim mjestima nema ograničenja što se tiče okupljanja ljudi.

Oglasi

Zbog toga su navijači AIK-a odlučili da odu u jedan od tržnih centara u Stockholmu gdje su okačili svoje transparente i parole i pokazali tako protest protiv čudne odluke švedske vlade.

Tržni centrom se orila pjesma navijača švedskog kluba, a mnogi su to odlučili da snime.

Oni najviše negoduju zbog činjenice da takva odluka nema smisla. AIK-ov stadion ima kapacitet od 50.000 sjedećih mjesta, a osam sretnih navijača pratilo je meč na Friends Areni protiv Elfsborga prije nekoliko dana.

U Švedskoj nije baš bajna situacija s koronavirusom jer dnevno bilježe oko 5.000 zaraženih. No, i pored toga nemaju neke rigorozne mjere jer se na javnim mjestima može okupljati neograničen broj ljudi.

Naime, prije nekoliko dana je donesena odluka da 5.000 ljudi može posjetiti Zoološki vrt Skansen u Stochkolmu, a u istom trenutku na stadionu AIK-a moglo je boraviti samo osam navijača.

Promo

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Treba ovako u SCC :D
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi