Osvojili prvu titulu nakon devet godina, pa napravili šou na terenu!

AIK-ov dan za pamćenje

Osvojili prvu titulu nakon devet godina, pa napravili šou na terenu!

Teme:

AIK iz Štokholma je u posljednjem kolu švedske lige kao gost savladao Kalmar sa 1:0 i tako osvojio titulu, svoju 12. u klupskoj historiji.

Švedskom velikanu je bila potrebna bilo kakva pobjeda protiv Kalmara, a jedini gol na utakmici viđen je u 45. minuti kada je Jansson obradovao više hiljada gostujućih navijača.

Posljednji minuti utakmice protekli su u njihovom iščekivanju sudijskog zvižduka, nakon kojeg je nastao pravi haos.

Hiljade navijača AIK-a je utrčalo u teren gdje je proslavilo prvu titulu nakon devet godina čekanja, a scene sa Guldfagen Arene su obišle planetu.

Inače, AIK je od 30 utakmica izgubio samo jednu ali je čak deset puta remizirao pa je do naslova stigao osvojivši 67 bodova, dva više od drugoplasiranog Norrkopinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi