Švedski velikan na pragu prve titule poslije devet godina
Prvu meč loptu će AIK imati u nedjelju na svom terenu protid Sundsvalla, tima koji se nalazi u sredini tabele i koji više nema nikakav rezultatski imperativ

Hoće li se slaviti u nedjelju?

Švedski velikan na pragu prve titule poslije devet godina

Teme:

Takmičenje u švedskoj Allsvenskan ligi približilo se samom kraju, a nakon današnjih utakmice se već nazire novi šampion.

To bi trebao biti AIK iz Štokholma koji je na teškom gostovanju protiv Ostersundsa slavio sa 2:1. Početak je za AIK bio kao iz noćne more, pošto je Adu u 4. minuti dobio direktan crveni karton.

Međutim, kvalitet je došao do izražaja uprkos igraču manje na terenu pa je AIK u 30. preko Dimitriadisa poveo sa 1:0, a samo četiri minute kasnije preko Elyounoussija udvostručio prednost.

AIK je čuvao sigurno vodstvo sve do 78. minute kada je Karlsson postigao autogol i unio nervozu u redove tima iz Štokholma. Ipak, AIK je uspio doći do pobjede i time prekinuo niz od tri uzastopna remija u ligi.

Za AIK to predstavlja ogromnu šansu da dođe do prve titule prvaka nakon 2009. godine. Švedski velikan sada ima četiri boda više od Norrkopinga (63 naspram 59), a do kraja sezone su ostala još samo dva kola.

Prvu meč loptu će AIK imati u nedjelju na svom terenu protid Sundsvalla, tima koji se nalazi u sredini tabele i koji više nema nikakav rezultatski imperativ. U slučaju da AIK kiksa, u posljednjem kolu će imati priliku za popravni u gostima kod Kalmara koji, također, više nema nikakvih posebnih rezultatskih ambicija u ovoj sezoni.

AIK iz Štokholma je prvak Švedske bio jedanaest puta, a u osam navrata je stizao do Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi