Prije utakmice Lige prvaka smanjili su gol za 10 centimetara, na kraju se obrukali

Uzalud su pokušali

Prije utakmice Lige prvaka smanjili su gol za 10 centimetara, na kraju se obrukali

E. Škorić

Situacija bez presedana viđena je u revanš meču nokaut faze Lige prvaka za žene.

U Londonu su Arsenal i Ajax odigrali 2:2, ali su dame koje brane boje tima iz sjevernog Londona pred put u Amsterdam bile favoritkinje za prolaz dalje.

Domaće igračice bile su svjesne da će biti teško izboriti prolaz, pa su se "dosjetili" interesantnog plana - smanjili su gol za 10 centimetara!

Trener nogometašica Arsenala Jonas Eidevall na početku utakmice obavijestio je sudije da je nešto čudno s okvirima golova i zatražio njihovu izmjeru.

Nakon obavljenih provjera, utvrđeno je da su dva gola bila 10 centimetara niža u visinu nego što propisuje IFAB.

Tako su domaćini bili prisiljeni prilagoditi visine kako nalažu pravila i na inzistiranje sudija. To se i dogodilo, a Arsenal je na kraju slavio rezultatom 1:0.

Oglasi

"Bilo je to jako čudno iskustvo. Igrali smo protiv tako velikog kluba kao što je Ajax i morali smo mjeriti golove prije početka utakmice. Ništa slično mi se još nije dogodilo, da budem iskren. Vrlo je čudno, ali možemo kontrolisati samo ono što nam je dopušteno ," rekao je Jonas Eidevall na kraju utakmice.

Nešto slično doživio je i Jose Mourinho

Jose Mourinho je imao isti slučaj u sezoni 2020/21 u utakmici grupne faze Evropske lige, dok je još vodio Tottenham. Tražio je od protivnika Shkendije da zamijene golove prije utakmice sa Sjevernomakedoncima jer su golovi bili pet centimetara niži od predviđene visine.

"Prije utakmice bila je komična situacija. Ekonom mi je rekao da je gol niži nego inače. Otišao sam provjeriti i bilo je zaista tako. Osjetio sam da nešto nije u redu pa sam obavijestio delegata UEFA-e. Tražio sam da golovi imaju normalne dimenzije", poručio je tada Portugalac.

U svakom slučaju, ove "prljave igre" nisu pomogle ni Ajaxu, a ni Shkendiji. Jednostavno, rivali su bili mnogo jači i bolji na terenu, pa su ostali bez željenog rezultata, dodatno doživivši sramotu jer je sve isplivalo u javnost.

Top Komentari

NKZ1922
Yebes mi sve ako ovdje iko moze skontat ko je domacin, ko je favorit i ko je skratio gol?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi