Ajax bez problema protiv NEC-a

Domaćin ubjedljivo savladao goste iz Nijmegena

Ajax bez problema protiv NEC-a

Ajax je danas na svojoj Amsterdam areni ugosti NEC Nijmegen u okviru 28. kola holandske Eredivise. Domaćin je slavio 4:1. 

Ajax je susret otvorio sa željom da što prije riješi pitanje pobjednika. Domaći su zaprijetili u devetoj minuti susreta preko Moisandera. Domaći u vodstvo dolaze u 21. minuti susreta, a strijelac je bio Viktor Fischer. 

 

Samo četiri minute kasnije domaći su došli do drugog gola, a vlastitu mrežu je zatresao Rens van Eijden. U 33. minuti zaprijetili su gosti, ali je udarac Platjea bio neprecizan. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao. 

 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ajax je u nastavku susreta odigrao rutinski. U 77. minuti drugi gol na susretu postigao je Fischer. Samo minutu kasnije pogodak za goste postigao je Van der Velden. Pobjedu Ajaxa zaokružio je Babel u 81. minuti. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.