Ajax nastavlja sa fantastičnim poslovima: Dres holandskog velikana oblače dva velika talenta

Pojačavaju se mladim fudbalerima

Ajax nastavlja sa fantastičnim poslovima: Dres holandskog velikana oblače dva velika talenta

Midhat Šljivak
Teme:

Ekipa Ajaxa i naredne sezone će imati veoma mladu ekipu.

Iako će veliki broj fudbalera napustiti redove Kopljanika u ljetnom prelaznom roku, rukovodstvo tima iz Amsterdama radi odličan posao i već su angažovali dvojicu novih fudbalera.

Radi se ponovo o tinejdžerima i momcima koji još nemaju 20 godina. Jučer je četverogodišnji ugovor sa Ajaxom potisao 18-godišnji štoper Kik Pierie.

Ovaj mladi fudbaler će u redovima tima iz Amsterdama zamijeniti Matthijsa de Ligta, koji će vjerovatno postati novi član Barcelone. Stiže iz Heerenveena i plaćen je svega četiri miliona eura.

Profesionalni debi za Heerenven je ovaj mladi fudbaler upisao još prije dvije godine i kao i De Ligtu m u se predviđa zaista velika karijera. Tako ne treba čuditi ako već za godinu-dvije i on napravi ogroman transfer iz kluba.

Nakon Pieriea danas je ugovor sa Ajaxom potpisao i 19-godišnji golman Kjell Scherpen. On je dogovorio višegodišnji ugovor sa holandskim velikanom i stajaće između stativa od naredne sezone.

U redove amterdamskog giganta dolazi iz ekipe Emmena, a njegov dolazak bi mogao značiti i odlazak trenutno prvog golmana Andrea Onane.

Interes za Onanu pokazali su Barcelona i Arsenal, pa će biti veoma interesantno vidjeti gdje će na kraju ovaj čuvar mreže završiti.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ajax je za svaki slučaj unaprijed našao zamjenu. Talentovani golman je dobio veliku šansu u životu i na njemu je sada samo da je iskoristi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi