Ajax neće potpisati jednog, već trojicu Gudelja!

Transfer u veliki klub

Ajax neće potpisati jednog, već trojicu Gudelja!

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj ovoga će ljeta iz AZ Alkmaara preseliti u redove najtrofejnijeg holandskog kluba, Ajaxa. 

Ipak, njegov transfer bit će jako specifičan. Naime, kako javljaju pojedini holandski mediji, zajedno s Nemanjom u Ajax će stići i njegov otac, nekadašnji fudbaler Partizana Nebojša Gudelj, ali i Nemanjin mlađi brat Dragiša.

Prema pisanju holandskog lista Telegraf nekadašnji fudbaler Partizana i rođeni Trebinjac Nebojša Gudelj trebao bi imati ulogu skauta u redovima popularnih Kopljanika, s posebnim naglaskom na područjeBalkana. 

Najstariji Gudelj je ranije radio u Holandiji, a krao trener vodio je NAC Bredu. 

Nemanjin mlađi brat Dragiša Gudelj, koji je rođen 8. novembra 1997. godine, privlači posebnu pažnju. Baš kao i nekada njegov otac Dragiša igra na poziciji lijevog beka, a trenutno nastupa za mladi tim NAC Brede, a nedavno je dobio poziv i u juniorsku reprezentaciju Srbije (U-18 selekcija).

Transfer Nemanje Gudelja u Ajax trebao bi se ozvaničiti do kraja ove sedmice, a AZ Alkmaaru bi na ime obeštećenja trebalo pripasti oko šest miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.