Ajax odredio cijenu za De Ligta, šta će reći Barcelona?

Mladi stoper nije nimalo jeftin

Ajax odredio cijenu za De Ligta, šta će reći Barcelona?

Vjerovatno najperspektivniji stoper današnjice Matthijs de Ligt se već neko vrijeme povezuje sa odlaskom iz Ajaxa.

Ovaj 19-godišnjak je 'zapao za oko' Barceloni, čiji ga skauti redovno prate i pripremaju teren za realizaciju transfera.

Barcelona nije jedini velikan koji traži De Ligta, a u Ajaxu su svjesni da u svom rosteru imaju dragulja na kojem mogu zaraditi veliki novac.

Tako je holandski velikan za De Ligta odredio cijenu od 50 miliona eura, pa ostaje da se vidi šta će na to reći čelnici katalonskog kluba koji ga, navodno, namjeravaju dovesti već na zimu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Matthijs de Ligt nema ni 20 godina, a već je stigao odigrati 79 utakmica za prvi tim Ajaxa i 11 za reprezentaciju Holandije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi