Ajax "za siću" doveo Roberta Murića i izludio Mamića

Ajax Dinamu preoteo nadolazeću zvijezdu

Ajax "za siću" doveo Roberta Murića i izludio Mamića

Osamnaestogodišnji Robert Murić novo je pojačanje amsterdamskog Ajaxa, navodi oficijelna stranica holandskog prvaka. U redove Ajaxa stiže iz Dinama, a Zdravko Mamić je oštro kritikovao Holanđane zbog dovođenja ovog fudbalera.

"Ajax nije pokazao manire velikog europskog kluba ovim potezom. Prekršili su propise FIFA-e i fair playja između klubova, ponijeli su se kao pravi razbojnici. Znali su da je ugovor između Murića i Dinama potvrđen od HNS-a ali ga nisu ispoštovali i radili su mimo pravila", izjavio je Mamić za službenu stranicu zagrebačkog kluba.

Naime, Dinamo je imao ugovor sa Murićem do 2019. godine ali je ugovor sa mladim igračem potpisao još dok je on bio maloljetan. Taj profesionalni ugovor je potpisan bez nazočnosti socijalnog radnika, a prema zakonu, prestao je biti važeći onog trenutka kada je Murić proslavio punoljetstvo.

Mamić, ipak, ne želi stati na ovome:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Mi ćemo sasvim sigurno iskoristiti sva pravna sredstva koja su nam na raspolaganju. Dobro se zna kako se dogovaraju transferi igrača, da to ide prvo dogovorom dva kluba a potom se zainteresovani klub dogovara sa igračem. To je vrlo jednostavno a Ajax je to prekršio i smatramo da će odgovarati zbog svog poteza".

Dinamo je za Murića zaradio samo 250.000 eura umjesto planiranih nekoliko miliona. Murić je sa Ajaxom potpisao na četiri godine. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.