Ajax u odličnom meču savladao PSV

Džoker Ajaxa Boerrigter odlučio pobjednika

Ajax u odličnom meču savladao PSV

A. Haznadarević

Veliki derbi momčadi iz samog vrha tabele u holandskoj Eredivisiji igran između PSV-a i Ajaxa, pripao je gostima, koji su s rezultatom 3:2 odnijeli sva tri boda.

Baš kao i što se očelivalo, visokim tempom se igrao susret, a prvi gol je pao u 33. minutu, kada je Sigthorsson pogodio mrežu PSV-a. Deset minuta kasnije domaći su odgovorili preko Lensa. 

 

U nastavku Eriksen ponovo dovodi goste u vodstvo, a Jermain Lens u 69. minutu po drugi put poravnava rezultat. Gol odluke trinaest minuta pred kraj regularnog toka meča postiže Derk Boerrigter, koji je samo dva minuta ranije ušao u igru.

 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Eredivisie, 30. kolo

PSV - Ajax 2:3 (Lens 43, 69 / Sigthorsson 33, Eriksen 52, Boerrigter 77)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.