Ajdina Mujagića slave u Hrvatskoj: Ušao sa klupe i donio jesenju titulu
Mujagić u duelu svoje Zvijezde protiv Željezničara na Grbavici

Zrinski iza sebe ima sjajnu polusezonu

Ajdina Mujagića slave u Hrvatskoj: Ušao sa klupe i donio jesenju titulu

Samir Mlaćo

U SuperSport Prvoj nogometnoj ligi, drugom rangu takmičenja u Hrvatskoj, slave nekada veliku nadu Željezničara Ajdina Mujagića.

Mujagića je iz Zvijezde Gradačac stigao u Zrinski Jurjevac, nije se mnogo naigrao, ali sada kada je bilo najvažnije bio je junak svog tima.

Njegov tim je jučer gostovao kod BSK Bijelo Brdo, činilo se da će meč završiti 0:0, ali onda džoker sa klupe Mujagić u 87. minuti trese mrežu domaćina.

Bio je to centaršut sa strane, Mujagić je primio loptu i pogodio desni donji ugao za slavlje gostiju.

Ovom pobjedom Zrinjski Jurjevac je jesenji prvak i nakon 16 kola 38 osvojenih bodova, te je glavni favorit za plasman u HNL.

Oglasi

Prvi pratilac mu je VUkovar sa 31. osvojenim bodom, dok Šibenik ima 30. Dugopolje je na 25, kao i Sesvete.

Tituli Zrinskog malo ko se nadao uoči sezone, ali ovaj tim je zaista hit dosadašnjeg dijela. U posljednjih pet utakmica upisali su isto toliko pobjeda, a nakon 16 kola imaju čak 12 pobjeda. Tek dva puta su poraženi i zasluženo na pauzu odlaze sa liderske pozicije.

Ajdin Mujagić nije dobio šansu na Grbavici

Kada je Mujagić u pitanju, on je bio velika nada Željezničara, ali karijera mu nije išla po planu. Većinom se 'selio' po federalnim prvoligašima, a bio je član NK Travnik, FK Mladost, NK TOŠK, FK Igman Konjic, NK Zvijezda Gradačac...

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Početkom ove sezone 25-godišnjak je odlučio krenuti put Hrvatske, a upisao je 13 nastupa i dodao četiri pogotka. Jučerašnji je svakako najvažniji, a u listu strijelaca upisao se i protiv Jaruna na startu sezone, te dva puta protiv Croatije Zmijavci u pobjedi 4:0.

Prema svemu sudeći ostat će u Hrvatskoj, te sa svojim klubom pokušati napraviti veliki uspjeh. Za sada im ide odlično, ali naravno da ništa nije gotovo.

Top Komentari

Drakula
Hocemo li i njeg u repku???
1 0
MosaNjazri
Gazi Zrinja svugdje!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi