Mulalić sa Grbavice otišao na posudbu, sada je u timu kola u Sloveniji

Golman koji ima važeći ugovor sa Plavima

Mulalić sa Grbavice otišao na posudbu, sada je u timu kola u Sloveniji

Samir Mlaćo

Sa dosta promjena FK Željezničar je ušao u drugi dio sezone Wwin lige. I pored toga Plavi nisu još osigurali opstanak, a tek im slijede pravi izazovi.

Između ostalih klub je napustio golman Ajdin Mulalić koji je otišao na posudbu u Sloveniju.

Mulalić na Grbavici skoro da i nije dobio šansu, a zatim je odlučio da do kraja sezone nosi dres Rogaške. Pokazalo se to kao pravi potez za njega.

Na šest mečeva je ostavio svoju mrežu 'neokrznutom', a sada je dobio novo priznanje.

Nakon gostujuće pobjede nad NK Domžale 1:0, našao se u idealnom timu kola 30. kola elitnog ranga slovenskog nogometa.

Pored Mulalića, iz ekipe Rogaške su njegova dva saigrača, a tu su i Soudani, Jakupović, Prucev, Nkada, Vidmar, Dobrovoljc...

Oglasi

Enajsterica 30. kroga #PrvaLigaTelemach.

Posted by Prva liga Telemach on Friday, April 12, 2024

Rogaška je trenutno na osmom mjestu i u dobroj situaciji da izbori opstanak, pa im je pobjeda nad Domžala zlata vrijedna.

Mulalić je odlično iskoristio ovu posudbu, što govore i brojne pohvale, a biće zanimljivo vidjeti da li će se na kraju sezone vratiti na Grbavicu ili krenuti u nove izazove.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Ovaj rođeni Bužimljanin ima bogati iskustvo u Sloveniji, a za Željezničar je upisao tek četiri nastupa.

'Jedinica' u Željezničaru je Vedad Muftić, na zimu je stigao Filip Dujmović, a tu si i mladi golmani iz omladinskog pogona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi