Kapiten poslije poraza: Pokazali smo da Premijer liga ima kvalitet
Foto: N/FSBiH

Ajdin Nukić

Kapiten poslije poraza: Pokazali smo da Premijer liga ima kvalitet

E. Ganibegović

Zmajevi su rano jutros po centralnoevropskom vremenu u prijateljskoj utakmici poraženi od SAD s 1:0.

Gol vrijedan pobjede postigao je Bassett u 89. minuti susreta.

Čast i privilegiju da kao kapiten predvodi Bosnu i Hercegovinu večeras je imao fudbaler Tuzla Cityja Ajdin Nukić i odigrao je jako pristojnu utakmicu i bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu.

Nakon utakmice govorio je za zvaničnu stranicu N/FSBiH i prvo se zahvalio na kapitenskoj traci.

"Prije svega bih se zahvalio selektoru i stručnom štabu što su mi ukazali čast i povjerenje da kao kapiten predvodim ekipu u ovom meču. To je više od sna za mene", rekao je Nukić, a onda dodao o samoj utakmici:

"Odigrali smo dosta dobru utakmicu i dali smo sve od sebe. Crveni karton nas je poremetio, ali momci su dali maksimum i šteta što smo na kraju primili gol. To je fudbal, ali smatram da smo se pokazali u dobrom svjetlu i da se sad moglo vidjeti da i naša Premijer liga ima kvalitet."

Fudbaler Tuzla Cityja večeras je igru napustio u 77. minuti, a zamijenio ga je Veležov Mehmed Ćosić.

Za Nukića je ovo bio treći nastup u dresu s najdražim grbom, a debitovao je u junu mjesecu u prijateljskoj utakmici protiv Danske. Upisao je još nastup u septembru protiv Kuvajta u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi