Dvojac iz Krupe karijeru nastavlja u Rudar Prijedoru

Ponovo u Premijer ligi

Dvojac iz Krupe karijeru nastavlja u Rudar Prijedoru

A. Čaušević

Krupa je zbog nepovoljne finansijske situacije odustala od takmičenja u Premijer ligi pa je uslijedilo osipanje igračkog kadra.

Novu sredinu pronašli su u defanzivac Vladimir Pavlović te veznjak Ajdin Redžić koji karijeru nastavljaju u Rudar Prijedoru.

Interesantno da se mladi Pavlović povezivao i sa Sarajevo, ali je na kraju ipak završio u redovima povratnika u društvo najboljih.

Redžić je također provjereno ime s bh. terena, definitivno je iza sebe ostavio period teških povreda te je prošle sezone igrao vrlo dobar fudbal pa će sigurno biti od koristi Prijedorčanima.

Krupu su još napustili Toni Jović koji odlazi u Španiju, dok su se Igor Makitan i Vasilije Kolak odlučili za angažman u Južnoj Africi.

Novi klub traži i Nikola Dujaković, dok će Miloš Karišik u novoj sezoni kako sada stvari stoje nositi dres Slobode.

S druge strane, u Rudar Prijedoru ne žele igrati sporednu ulogu, ozbiljno shvataju izazove koji ih očekuju, a tokom sedmice potvrđena su dva važna potpisa. Radi se o napadačkom dvojcu Luka Kulenović – Joseph Amoah.

21-godišnji Kulenović je u protekloj sezoni postigao četiri pogotka u Prvoj ligi RS za Rudare, i zasigurno je bio jedan od najboljih igrača od kada je došao u klub. Kulenović pored snažnog napadačkog instinkta, te uz pomoć svoje snage, posjeduje sposobnost osvajanja prostora i u duel igri osvaja mnogo posjeda za tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladi reprezentativac Gane (U-18) Amoah je postigao tri pogotka, odigravši te nekoliko posljednjih utakmica u sezoni. Svojom brzinom, dobrim ‘okom’ i preciznošću pasa, unio je dosta poboljšanja napadu Rudara, prije svega u bržem protoku lopte.

Inače, Rudar Prijedor novu sezonu započinje gostovanjem na Tušnju, ekipi Slobode.

Top Komentari

2323
A bas su pojacanja..cuj Pavlovica zove Sarajevo a on izabereRudar....ko koga tu laze..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti