Krupa i Sarajevo dogovaraju posao: Mladi stoper stiže na Koševo

Novo pojačanje za bordo tim

Krupa i Sarajevo dogovaraju posao: Mladi stoper stiže na Koševo · Saznajemo

Edmir Škorić

Mladi stoper Krupe Jovan Vladimir Pavlović (21) će najvjerovatnije karijeru nastaviti u redovima Sarajeva.

Dvadesetjednogodišnji stoper u Krupu je došao prošlog ljeta iz Trenčina (Slovačka), a ranije igrao u Rudar Velenju i Inter Bratislavi. Nakon samo jedne sezone, napušta Krupu i seli u redove velikana s Koševa, saznaje portal SportSport.ba.

Prošle sezone je u Premijer ligi sakupio 14 nastupa i svojim je igrama privukao interes drugih, većih klubova, a najkonkretnije je bilo Sarajevo. Iz izvora bliskih Krupi saznajemo da su iz glavnog grada BiH kontaktirali Krupu kako bi dogovorili transfer.

Još jedan dobar posao Krupe, koja je posljednjih godina kvalitetnim radom bila stabilan premijerligaš, a iznjedrila je mnoge kvalitetne igrače.

Naredne sezone Krupa neće igrati Premijer ligu jer je odustala od iste nakon što nije bilo razumijevanja od strane enitetskih i lokalnih vlasti. Ipak, da su u prošloj sezoni radili dobar posao govori i podatak da je većina igrača Krupe na radaru drugih klubova.

Kolak je bio na meti nekoliko premijerligaša, Redžić vjerovatno ide u Rudar, Dujaković se povezuje sa Tuzlom, Karišik sa Slobodom, a Pavlović je na pragu Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se Sarajeva tiče, bilo je dosta promjena u igračkom kadru, stigao je i novi trener (Goran Sablić op.a) i bit će sigurno neophodno neko vrijeme da se poslože kockice u Bordo timu. Sarajeva prvo čekaju evropski izazovi, a onda će krenuti po osvajanje titule.

Prvu utakmicu FK Sarajevo igra sredinom jula, kada će ugostiti ekipu Tuzla Cityja na Koševu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vuckobih
Još da doživim da dovedemo napadača.
7 0
Tas14
TREBAJU KONKRETNA POJACANJA U NAPADU! Plus, ovaj mali ima perspektive ali bolje da su uzeli Azura Mahmica iz Mladosti ili Faruka Gogica iz Radnika… Ali najbitnije je uzeti dobre igrace u napadu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi