Napadački dvojac ovjerio saradnju u novom premijerligašu

Ozbiljno shvatili nove izazove

Napadački dvojac ovjerio saradnju u novom premijerligašu

S. Mlaćo
FK Rudar Prijedor vrijedno se sprema za novu sezonu Premijer lige.

Prijedorčani ne žele igrati sporednu ulogu, ozbiljno shvataju izazove koji ih očekuju, a danas su saradnju produžila dvojica nogometaša.

Radi se o napadačkom dvojcu Luka Kulenović – Joseph Amoah.

21-godišnji Kulenović je u protekloj sezoni postigao četiri pogotka u Prvoj ligi RS za Rudare, i zasigurno je bio jedan od najboljih igrača od kada je došao u klub. Kulenović pored snažnog napadačkog instinkta, te uz pomoć svoje snage, posjeduje sposobnost osvajanja prostora i u duel igri osvaja mnogo posjeda za tim.

Na drugoj strani mladi reprezentativac Gane (U-18) Amoah je postigao tri pogotka, odigravši te nekoliko posljednjih utakmica u sezoni. Svojom brzinom, dobrim ‘okom’ i preciznošću pasa, unio je dosta poboljšanja napadu Rudara, prije svega u bržem protoku lopte.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Šampioni, sretno u Premijer ligi BIH!“, poručili su im iz kluba.

Rudar će novu sezonu otvoriti duelom sa tuzlanskom Slobodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi