Ajdin Redžić iz Sloge Doboj u Grčku?
Redžić u dresu Sloge

Prvi inostrani angažman za 27-godišnjaka

Ajdin Redžić iz Sloge Doboj u Grčku?

Nogometaši Sloge iz Doboja su na odmoru, a očekivati je sigurno određene promjene u igračkom kadru.

Veliki broj nogometaša je već napustio klub, a sada se sprema zanimljiv transfer.

Naime, put Grčke će vjerovatno Ajdin Redžić. Nezvanične informacije iz Grčke kažu da bi Redžić mogao postati član Asterasa. 

Redžić je u minuloj sezoni Wwin lige upisao 28 nastupa uz sedam asistencija, a dodao je i četiri nastupa u Kupu naše zemlje.

U Slogu je stigao iz FK Krupa, a nastupao je i za Rudar Prijedor, te banjalučki Borac. Bio je i član mlade reprezentacije naše zemlje, te će mu ovo biti prvi inostrani angažman.

Na klupi Asterasa je srbijanski stručnjak Milan Rastavac, dok je njegova desna ruka Vladimir Ilić, nekadašnji trener FK Krupa

Oglasi

Radi se o klubu u kojem trenutno nastupa i bivši bh. reprezentativac Ervin Zukanović, pa svi vjeruju da će se i Redžić dobro uklopiti i pokazati svoje kvalitete.

Proteklu sezonu Asteras je završio na sedmom mjestu. Titula je otišla u ruke nogometaša PAOK-a.

Kada je Sloga u pitanju, ovaj tim su do sada napustili i golmani Nemanja Šćekić i Elvir Trako, te igrači Siniša Dujaković, Nikola Dujaković, Đorđe Milojević, Srđan Mrzić, Adnan Berbić, Amar Tahrić i Marko Brnović.

Saradnja je produžena sa iskusnim stručnjakom Vladom Jagodićem koji će tako ekipu predvoditi u novim izazovima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga je veći dio sezone bila u borbi za Evropu, ali na kraju su ipak izgubili korak.

Dobra vijest za ovaj klub jeste povratak na vlastiti stadion od nove sezone s obzirom da su završeni radovi na uređenju travnjaka i sve zaista izgleda prelijepo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi