GOŠK i Sloga sezonu okončali remijem

Bez pobjednika u Gabeli

GOŠK i Sloga sezonu okončali remijem

Haris Zilić, foto: K. Dedić

U posljednjem 33. kolu fudbalskog prvenstva Bosne i Hercegovine u jednoj rezultatski rasterećenoj utakmici, GOŠK je u Gabeli dočekao Slogu Meridian iz Doboja. Susret je završen rezultatom 1:1. Po bod za oba tima na kraju sezone. 

U prvom poluvremenu nije bilo puno izrazitih prilika, a vidjeli smo samo jedno pravo uzbuđenje.

U devetoj minuti napad domaćina preko Hasukića, ali pročitala je odbrana Sloge namjeru napadača GOŠK-a. Na drugoj strani u 12. minuti pokušaj Redžića, lopta ide preko gola.

Pred kraj prvog poluvremena u 37. minuti jedino pravo uzbuđenje u prvom dijelu utakmice. Omić je oborio Hasukića i dosuđen je penal za GOŠK. Loptu je uzeo Skorup, no pogađa stativu i ostalo je 0:0.

Na početku drugog poluvremena nije bilo puno prilika, a utakmicu je pokvarila i jaka kiša koja je padala tokom cijelog drugog poluvremena.

Prvo pravo uzbuđenje u nastavku vidjeli smo u 65. minuti. Hasukić koristi grešku gostiju iz Doboja i pogađa za vodstvo Gabeljana od 1:0. Gosti dvije minute kasnije uzvraćaju, Dujaković pogađa za 1:1.

Oglasi

Do kraja utakmice još nekoliko prilika pred oba gola. U šansama su bili Šiško i Hasukić za domaće, odosno Redžić, Batar i Dadić za goste, ostalo je do kraja konačnih 1:1.

WWin liga, 33. kolo:

NK GOŠK Gabela - FK Sloga Meridian 1:1 (Hasukić 65'/Dujaković 67')

NK GOŠK: Vasilj, Čajić, Gogić, Hasukić, Ikić, Marasović, Miličević, Radenović, Ramljak, Skorup, Šuta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK SLOGA MERIDIAN: Ščekić, Brnović, Dujaković, Kvesić, Milanović, Nikolić, Omić, Popara, Predragović, Redžić, Varga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi