Renan Oliveira je prije izlaska na Grbavicu oduševio navijače porukom na Instagramu

Uzdanica bordo tima

Renan Oliveira je prije izlaska na Grbavicu oduševio navijače porukom na Instagramu

Edmir Škorić

Simon Rožman objavio je sastav za duel sa Željezničarom i očekivano se u napadu od prve minute našao Renan Oliveira.

Sarajevo gostuje na Grbavici u vječitom derbiju koji počinje u 18:45 sati, a koji nažalost neće biti potpun jer će, odlukom MUP-a, izostati navijači Sarajeva zbog prethodnih incidenata koji su se događali na Grbavici ranije danas.

Zbog sigurnosti je odlučeno da će derbiju prisustvovati samo domaći navijači i tako će FK Željezničar biti u prednosti, ali fudbaleri Sarajeva imaju motiv više da "zapnu" na terenu i da ostvare što bolji rezultat.

Renan Oliveira je igrač od kojeg navijači Sarajeva puno očekuju, a on ih je oduševio jednom porukom na Instagramu neposredno prije izlaska na teren.

Objava brazilskog napadača na Instagramu

Brazilski napadač ima sedam golova na 17 premijerligaških mečeva ove sezone, a u prošlom derbiju je bio strijelac i asistent u 3:0 pobjedi nad komšijama.

Oglasi

U prethodne tri utakmice Sarajevo je doživjele poraze, a Oliveira nije uspio zabilježiti nikakav golgeterski učinak, tako da se navijači s pravom nadaju da će proraditi sada kada je najpotrebniji i kada je "najteže"...

Osim njega, za Sarajevo igraju još Iliev, Matanović, Mehmedović, Penaranda, Kyeremeh, Julardžija, Radović, Soldo, Anđušić, Đuričković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija ovog meča je Ermin Sivac iz Zenice. Njegovi pomoćnici danas su Moamer Čaušević i Enes Đozić, dok je četvrti sudija Nihad Ljajić. Svi su iz Sarajeva.

Oba tima su u rezultatskoj krizi, ali gledajući tabelu, no nema nikakve sumnje da je veći pritisak na Željezničaru, budući da je na pretposljednjem mjestu i prijeti mu historijsko ispadanje iz lige ukoliko se ubrzo ne poboljša.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1660808179
Puši ga Renane jako
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi