Ajnadžić: Nogometni savez BiH je glavni krivac, spreman sam stadion dati za jednu marku

Mnogo bure nakon što je objavljeno da će FK Sarajevo igrati u Zenici

Ajnadžić: Nogometni savez BiH je glavni krivac, spreman sam stadion dati za jednu marku

Samir Mlaćo

Mnogo negodovanja među navijačima Sarajeva izazvala je jučer informacije da će Sarajevo svoj susret 3. pretkola Evropske lige igrati u Zenici na stadionu Bilino Polje, a ne u Sarajevu na najvećem bh. stadionu.

"Najavljeni radovi na terenu i druga potrebna ulaganja od strane odgovornih strana na stadionu Asim Ferhatović Hase uoči utakmice reprezentacije BiH protiv Italije se nisu desili, što je rezultiralo time da se predstojeća utakmica 3. kola kvalifikacija Evropa lige mora igrati na Bilinom Polju.

Stadion Asim Ferhatović Hase je u vlasništvu Opštine Centar, te činjenica da vlasnik nije Fudbalski klub Sarajevo predstavlja kamen spoticanja pri neophodnom investiranju u stadion.

Fudbalski klub Sarajevo se nada da ova tehnička okolnost koja nije bila pod uticajem kluba, neće spriječiti vjerne navijače da podrže svoj klub u utakmici koja će se igrati u Zenici. S tim u vezi, FK Sarajevo će se potruditi svojim navijačima obezbijediti sve što je u moći kluba za ugođaj i gledanje utakmice na zeničkom stadionu", istakli su jučer iz FK Sarajevo.

Navijači Sarajeva putem društvenih mreža iskazali su velike kritike na gradsku vlast, te posebno načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića.

On je tim povodom danas održao konferenciju za medije.

"Razočaran sam kao i vi. Neka mi Nogometni savez kaže zašto Sarajevo i Celtic mogu igrati, a ne može reprezentacija".

Najavio je radove.

"Tražimo partneta na trižištu kapitala, a ubrzo ćemo objaviti javni poziv. Nije tačno da ne ne oostoji VIP loža, te Press sala. Spremni smo uložiti još milion i 200.000 maraka u stadion. Ipak, ne mogu obećati da će BiH i Italija igrati na Koševu".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Jasno je otkrio gdje vidi krivca.

"Za ovu situaciju krivac je Nogometni savez BiH. Spreman sam stadion dati za jednu marku, ako će se napraviti najmodernija arena u regiji", dodao je Ajnadžić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ljoze01
Jos se ne zna ciji je ovo stadion hahaahahah... samo se zna da nije od fk njanjajeva
0 20
Gradjanin
To je stadion svih poreznih obveznika općine Centar, a ne navijača FK Torpedo! Ko to smije dati nešto za marku. Neka objave tender za prodaju i kupi ko hoće. Iz tog zemljišta općina Centar mora izvući maksimalnu dobit, a ne davati nekom provatnom klubu iz Vijetnama za 1 KM! Čije to pare načelnik ulaže u stadion? Čuj milion i 200 KM je spreman uložiti. Čijih para? poreznik obveznika? pa ne navijamo svi mi za Torpedo da moje pare idu za to.
0 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti