Akcija "VAR" glavna tema u bh. sportskoj javnosti: Ko su uhapšeni?

Delegati, sudije, predsjednik Saveza...

Akcija "VAR" glavna tema u bh. sportskoj javnosti: Ko su uhapšeni?

O. Lekić

Ukupno 12 osoba uhapšeno je u akciji "VAR" koju je provela SIPA danas u našoj zemlji.

Radi se i navodnoj vezi sa namještanje utakmica u Prvoj ligi FBiH, a N1 saznaje da su pretresni vršeni u Novom Travniku, Šamcu, Orašju...

Također, ova TV navodi da su među uhapšenima sudije, delegati, te predsjednik NS FBiH Irfan Durić...

Tačnije uhapšeni su: Ilija Živković, Salem Prolić, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko, Fuad Zahirović, Marko Brezović, Mario Grgić i Anto Kobaš.

Više informacija će biti poznato u toku dana, a danas se oglasio i Nogometni savez BiH.

"Snažno smo opredjeljeni i spremni pružiti svaku vrstu podrške i pomoći nadležnim državnim institucijama, kroz dostupnu dokumentaciju i informacije kojima raspolažemo, kako bi one što uspješnije radile na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji pojedinaca koji participiraju u radu fudbalskih organa i tijela.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

- Bez obzira na to što prve informacije govore da se radi o aktivnostima na nivou entiteta, koji statutarno i organizacijski imaju potpunu autonomiju u svome radu, ovom prilikom moramo istaći da je u ovom trenutku nanesena nemjerljiva šteta kompletnom fudbalu u Bosni i Hercegovini", stoji na stranici Saveza.

Iz Nogometnog saveza Federacije za sada ne oglašavaju, iako sportska javnost sa nestrpljenjem očekuje nove informacije.

Top Komentari

DobarDam
Vratio se KRIMINALAC OSIM. To je sasvim dovoljno da sve krene naopako. ZATVORITE I NJEGA I SLAGIRANOG MU TATU KRIMINALCA!!!!!!!!!!
16 1
Nikoizniceg
Ode FKS u prošlost hahaha
1 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi