Baklava kriza u poznatom klubu: Predsjednik je zbog nje otjerao 'pola tima'
Foto - Pexells

Nezapamćena situacija u svijetu fudbala

Baklava kriza u poznatom klubu: Predsjednik je zbog nje otjerao 'pola tima'

M. Šljivak

Turski fudbal nikada nije dosadan.

Fudbal u Turskoj često nam donosi nevjerovatne situacije. Dosta je komičnih stvari koje se dešavaju, a jedna takva se desila jučer.

Predsjednik nekadašnjeg superligaša, a danas člana četvrtog ranga turskog fudbala Akhisarspora Evren Ozbey, odlučio je iz ekipe odstraniti osmoricu fudbalera i to iz nevjerovatnog razloga.

U jeku predsjedničke kampanje oni su se fotografisali s protivničkim kandidatom Mikailom Kaplanom. Usput su se počastili baklavom koju je donio i to ih je na kraju koštalo suspenzije.

Evren Ozbey odlučio je reagovati. Suspendovao je fudbalere do daljnjeg, a na listi otpisanih su se našli Yigit Efe Duztas, Halil Yeral, Yusuf Acer, Gokmen Aydogdu, Mert Efe Colbeyi, Enes Tayfun, Yavuz Serkan Ozbakan i Oguzcan Kesgin.

Oglasi

Akhisarspor je i bez ovih fudbalera u velikom problemu. Klub je još uvijek bez trenera, a u utorak je iz kluba otišao sportski direktor Bayram Ali Kaya.

Klub je u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji. Prijeti mu čak i gašenje i vidjet ćemo šta će se u narednom periodu dešavati s ovom ekipom.

Predsjednik Ozbey nema namjeru da odstupi. U klub je doveo i braću Serhata i Bišara, a opozicija traži održavanje novih izbora i njihov odlazak iz kluba.

Akhisarspor je u veoma teškoj situaciji. Klub je na veoma niskim granama i trebat će im pravo čudo da se nakon svega izvuku iz ove teške krize koja je pogodila klub.

Dres ovog turskog kluba u prošlosti je nosilo nekoliko bh. fudbalerima među kojima su Avdija Vršajević, Irfan Hadžić, Edin Cocalić i Ivan Sesar, a na klupi je jedno vrijeme sjedio i bivši selektor BiH Safet Sušić.

Top Komentari

Hordas_00
Kriza je autoru teksta u glavi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti