Ne tako davno karijera mu se činila gotovom, sada svi bruje o njemu: Jedino me Klopp može nazvati!

Ne tako davno karijera mu se činila gotovom, sada svi bruje o njemu: Jedino me Klopp može nazvati!

E. Škorić

Adebayo Akinfenwa, jedan od najsnažnijih igrača na svijetu, poznatiji kao Zvijer, sinoć je bio zvijezda večeri u Velikoj Britaniji.

Njegov Wycombe je izborio historijski plasman u Championship nakon što je u finalu play-offa pobijedio Oxford s 2:1, a Akinfenwa je igrao od 62. minute. Zbog njegovog izgleda mediji odavno pišu o simpatičnom nogometašu, a sada je priredio šou na proslavi titule Wycombea u Ligi One. 

Inače, Wycombeu je ovo prva promocija u Championship u 133-godišnjoj povijesti kluba.

Prije četiri godine mu je Wimbledon rekao da im nije potreban kada je klub izborio promociju. Sada se vratio, a u intervjuu nakon utakmice bio je jako emotivan i duhovit.

"Recite mi, šta smo to napravili?", uzbuđeno je Akinfenwa upitao novinara, a ovaj mu uz smiješak odgovara: "Plasirali ste se u Championship!". Onda se Zvijer 'otvorila'.

"Prvo bih se zahvalio bogu jer je danas nemoguće učinio mogućim. A prije četiri godine bio sam nezaposlen. Sada sam ovdje i jedini ko me može danas zvrcnuti na WhatsAppu je Klopp - da slavimo skupa", kazao je.

"Prije četiri godina neko je donio sud o meni, a ja sam sad pokazao da je jedino mišljenje koje zaista vrijedi, mišljenje koje imate sami o sebi", zaključio je i nastavio da slavi.

"Imao sam sreću i blagoslov da pronađem menadžera i igrače koji vjeruju u mene", jasan je bio u noći koju će i on i njegovi saigrači vječno da pamte.

Top Komentari

JJ90
Igrao sam sa njim na FIFA-i 14. Uvijek gotivan i zabavan lik bio.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi