AKN: DR Kongo i Maroko idu dalje, ispala Obala Slonovače

Posljednje kolo grupe C

AKN: DR Kongo i Maroko idu dalje, ispala Obala Slonovače

Večeras je u grupi C odigrano treće i ujedno posljednje kolo grupne faze Afričkog kupa nacija. 

Rasplet u posljednjem kolu donio je prvo mjesto DR Kongu koji je sa sigurnih 3:1 savladao Togo, dok je kao drugoplasirana reprezentacija u grupi završio Maroko savladavši Obalu Slonovače rezultatom 1:0. 

Da se Togo neće dobro provesti protiv DK Konga bilo je jasno već u prvom dijelu. Uspostavio je DK Kongo terensku inicijativu i pred protivničkim golom su se nizale prilike, međutim na prvi gol se čekalo do 29. minute. Vodstvo je donio Kabananga, da bi u desetoj minuti nastavka prednost udvostručio Mubele.

Prednost DR Konga je u 69. minuti ublažio Laba, a sve dileme oko pobjednika je riješio M'Poku deset minuta prije kraja postigavši gol za 3:1. 

U drugom susretu Maroko je bio bolji od Obale Slonovače sa minimalnih 1:0. a odlučujući gol je postigao Alioui. 

U grupi C ispod DR Konga i Maroka završili su Obala Slonovače, koja je kao aktuelni šampion eliminisana već nakon grupne faze, te Togo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Afrički kup nacija, grupa C:

Maroko - Obala Slonovače 1:0
Togo - DR Kongo 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi