Ako Borussia osvoji titulu golman Burki zaslužuje popriličnu povišicu zbog onog što je napravio
Švicarski golman je u duelu protiv Mainza "izvadio" nemoguće (Foto: EPA)

Čudesne odbrane Švicarca

Ako Borussia osvoji titulu golman Burki zaslužuje popriličnu povišicu zbog onog što je napravio

M. Šljivak

Borussia iz Dortmunda savladala je danas Mainz sa 2:1 i tako je došla do važne pobjede u borbi za titulu prvaka Njemačke.

Međutim, velikan iz Dortmunda nimalo lako nije došao do tri boda koja ih ostavljaju u igri za trofej, a lako je Mainz mogao utišati Signal Iduna Park.

Borussia je golovima Jadona Sancha imala dva gola prednosti do 83. minute. Mainz je u život vratio Quaison pogotkom u ovoj minuti za 2:1 i utakmica je do kraja bila otvorena.

Mogli su gosti doći i do boda. Međutim, u tome ih je spriječio čudesni golman domaćeg tima Roman Burki, koji je u 87. minuti imao tri zasita čudesne odbrane.

U nekoliko sekundi Švicarac je uspio da napravi tri fantastične odbrane i da loptu zadrži na gol-liniji nakon posljednjeg pokušaja i na kraju je Borussia osvojila tri velika boda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 28-godišnji golman je tako junak dana, a ako Borussia na kraju osvoji naslov ispred Bayerna, Burki će svijetla obraza moći da traži povišicu.

Ovakve odbrane mu to i garantuju, jer zaista je napravio nevjerovatne stvari na golu. Borussia je sada dva boda ispred Bayerna koji svoj meč 29. kola igra stura protiv Fortune.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi