Ako Čech odbije, Liverpool ima alternativu
Foto: EPA

Golman Atalante drugi izbor

Ako Čech odbije, Liverpool ima alternativu

Midhat Šljivak

Češki golman Petr Čech na kraju će sezone vjerovatno nakon 11 godina napustiti ekipu Chelseaja.

Iskusni 32-godišnji golman trenutno je rezerva mladom Belgijancu Thibautu Courtoisu, koji je prvi izbor kod Josea Mourinha.

Zbog toga se sve glasnije spominje odlazak Petra Čecha. Najizglednija opcija za nastavak karijere iskusnog golmana je Liverpool, koji namjerava ponuditi ugovor ovom fantastičnom čuvaru mreže.

Međutim, Čech se još nije odlučio. Postoji mogućnost da odbije ponudu Redsa, koji već imaju alternativu ako se to dogodi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako navodi Sky Sport Italia, golman Atalante Marco Sportiello je jedan od potencijalnih golmana koje bismo umjesto Čecha mogli gledati na Anfieldu.

Italijanski klub bi od eventualnog transfera mogao zaraditi oko tri miliona eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.