Tri engleska kluba žele Cenka Tosuna
Foto: EPA

Napadač Bešiktaša tražen na Otoku

Tri engleska kluba žele Cenka Tosuna

Napadač Bešiktaša i turske reprezentacije Cenk Tosun bi se uskoro mogao okušati u Premier ligi.

Kako navode turski i engleski mediji, Tosun se nalazi na meti tri engleska kluba koji bi ga željeli dovesti u zimskom, najkasnije ljetnom prelaznom roku.

Najzainteresovaniji je Crystal Palace, koji ove sezone još uvijek nije postigao nijedan gol. Pošto je zaista suvišno naglašavati da imaju ogromnnih problema sa realizacijom, čelnici ovog kluba traže hitno rješenje u napadu, posebno nakon povrede Christiana Bentekea.

Problem za Palace bi mogla predstavljati cijena koju je Bešiktaš odredio za 26-godišnjeg napadača. Navodno će turski šampion tražiti 25 miliona eura obeštećenja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Crystal Palacea, za turskog napadača su interes pokazali još Tottenham i Newcastle.

Cenk Tosun je prošle sezone bio prvi strijelac turske lige sa 20 pogodaka, a u prošlosti je još igrao za Gaziantepspor i Eintracht.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije