Ako Hazard posluša Contea, bit će najbolji na svijetu

Italijan ima samo jedan savjet

Ako Hazard posluša Contea, bit će najbolji na svijetu

Italijanski stručnjak na klupi Chelseaja Antonio Conte ima jedan savjet za svog igrača Edena Hazarda, a ukoliko ga on posluša, mogao bi postati najbolji fudbaler na svijetu. 

Naravno, svi smo svjesni da je Hazard jedan od najvećih potencijala da zamijeni Ronalda i Messija u narednim godinama, ali najveći problem za Belgijanca je činjenica da ne postiže ni približan broj golova kao pomenuti dvojac.

Primjera radi, Hazard je u prošloj sezoni postigao ukupno 17 golova u svim takmičenjima, dok je Ronaldo imao 42, a Leo Messi čak 54. Naravno, upravo zbog ovih podataka, Hazard se ni blizu ne može mjeriti sa dvojicom najboljih na svijetu, ali upravo zbog toga Conte je poručio Hazaru da mora igrati sa više žara i da mora biti gladniji golova. 

"Ponekad, ako je postigao jedan gol na meču, on je sretan. Ako mu se ukaže prilika za drugi gol, prije će pokušati da asistira nego što će zatresti mrežu drugi put. Vidio sam kod Ronalda da, ako je postigao jedan gol, ide na to da postigne i drugi, treći ili četvrti. Isto važi i za Messija. Da, Hazard može napredovati u toj situaciji. Ovo govorim jer je jako talentovan i za njega je veoma važno da odlučuje u svakoj utakmici. Ako vam je Bog podario talenat, morate ga koristiti. Moja namjera je da ga tjeram do krajnjih granica u svakom trenutku, u svakom meču", rekao je Conte. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Hazard je propustio poečtak sezone zbog povrede članka i još uvijek se nije pisao u listu strijelaca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije