Ako je neko sumnjao - sada više ne treba imati dilemu: Lazio je zreo za Scudetto!

Nebesko-plavi nadigrali Inter u derbiju 24. kola

Ako je neko sumnjao - sada više ne treba imati dilemu: Lazio je zreo za Scudetto!

Lazio je večeras na Olimpicu u derbiju 24. kola Serije A porazio Inter sa 2:1 i na taj način istakao najozbiljiniju kandidaturu za osvajanje Scudetta. 

Bio je ovo pravi derbiju susret ove faze takmičenja i prilika da vidimo koja ekipa je trenutno više sazrela da se bori za Scudetto a čini se da je to u ovom momentu Lazio.

U prvom poluvremenu ove utakmice nije bilo mnogo uzbuđenja. Domaći su na samom startu zaprijetili preko Sergeja Milinković-Savića, ali lopta pogađa prečku. Sve do kraja prvog dijela nije blo šansi, a onda gosti dolaze do vodstva. Nakon jednog odbijenca sjajno se snašao Ashley Young i pogodio za 0:1.

Ipak, u drugom poluvrmenu kao da je neki drugi Lazio izašao na teren. Nebesko-plavi su već u 50. minuti uspjeli da dođu do poravnanja jer je s bijele tačke pogodio Ciro Immobile. I poslije toga su domaći bili bolji što su krunisali novim golom u 69. minuti i to preko Milinković-Savića koji se lijepo snašao u kaznenom prostoru gostiju te savladao Padellija za potpuni preokret.

Do kraja meča Inter je svim silama napadao i došao do gola preko Lautara Martineza ali isti je poništen zbog ofsajda. Također, i pred sami kraj su Nerazzurri imali šansu preko Lukakua, ali njegov šut je u posljednji tren izblokiran.

Meč je završen 2:1 i moglo je uslijediti veliko slavlje domaćih navijača koji su večeras napravili sjajnu atmosferu i tokom svih 90 minuta bodrili svoj klub.

Lazio se sada primakao Juventusu na samo minus jedan jer ima 56 bodova, dok je Inter ostao tri boda iza Stare dame i dva iza današnjeg suparnika.

U narednom kolu Inter igra protiv Sampdorije na domaćem terenu dok će Lazio u goste Genovi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanska Seria A, 24. kolo:

Lazio - Inter 2:1

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zee
Sergej igracina.... Najbolji veznjak u lizi... Cudi me da Jo's nije u veci klub otiso.....
1 8
mer12
ono ako je penal nemam rijeci koji je 18-19 po redu
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi