Ako ne može u Realu, može u Manchesteru

Kovačića dovodi Mourinho?

Ako ne može u Realu, može u Manchesteru

Edmir Škorić

Mateo Kovačić (24) i dalje namjerava da ovog ljeta napusti madridski Real, a nova destinacija bi mogao da bude Manchester.

Kovačić je trenutno s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu i sutra bi trebao zaigrati od prve minute protiv Islanda, ali nije starter bio u prethodne dvije utakmice.

A zašto nije starter? Pa vjerovatno zbog toga što to nije niti u Real Madridu i upravo zato je odlučio da ode iz ovog kluba. Novinaru Marce se požalio kako malo igra i kako je vrijeme da potraži novi tim.

Nakon što je javno otkrio planove, uslijedile su brojne špekulacije, a najnovije kažu da ga spremno čeka Jose Mourinho u Manchester Unitedu.

Bivši igrač Intera, koji je s Realom bio tri puta prvak Evrope, ima ugovor do 2021. godine u Španiji, ali Real bi ga mogao pustiti za oko 44 miliona eura i u narednom periodu možemo očekivati da dvije strane krenu s pregovorima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Znam da je teško biti starter u Realu, posebno kada dođete s malo godina. Razumijem situaciju, ali zbog toga vjerujem da bi za mene bilo najbolje da odem negdje gdje bih redovno igrao od prve minute. To je ono što sada želim", poručio je Kovačić prije nekoliko dana za Marcu.

Kovačić je definitivno sjajan igrač i ako dobije šansu, nema sumnje da će je znati iskoristiti. Real i dalje nema pretjeranu želju da ga se riješi, ali igračeva želja bi mogla da bude presudna.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi