Gradski rivali ulaze u veliku trku za potpise Mbappea i Boatenga

Jose protiv Pepa

Gradski rivali ulaze u veliku trku za potpise Mbappea i Boatenga

Edmir Škorić

Mančesterski timovi pokušat će da kupe mladu zvijezdu PSG-a i iskusnog njemačkog stopera.

Pep Guardiola i Jose Mourinho očigledno slično razmišljaju, pa su mnogi igrači na meti i Cityja i Uniteda. Mladi Kylian Mbappe je tek jednu sezonu u PSG-u, no financijski fair-play bi mogao natjerati francuske prvake da se riješe mlade zvijezde.

Spremno priliku čekaju City i United, a dolazak Mbappea na Etihad ili Old Trafford bio bi veliki potez i za francuskog reprezentativca, ali i za navijače kluba u koji stigne.

U PSG-u su svjesni da i bez Mbappea mogu do titule u Francuskoj, a da za ovog talentovanov ofanzivca mogu da zarade pristojnu cifru, makar blizu one koje su uložili (166 miliona funti).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Mbappea, na meti Cityja i Uniteda je i Jerome Boateng. On je pouzdani stoper koji jednako dobro igra i u dresu Bayerna, ali i u dresu njemačke reprezentacije.

Pep Guardiola ga je trenirao u Bayernu i tu je najbolje uvidio o kakvom se igraču radi, a igrač njegovih kvaliteta nedostaje u Mourinhovom timu. Pep i Jose vodit će pravi mali rat za potpis nekih igrača u narednom periodu, pa ostaje da vidimo ko će biti uspješniji.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi