"Ako ne vjerujete, onda ostanite kod kuće"

Van Dijk vjeruje da je ovaj Liverpool spreman za čuda

"Ako ne vjerujete, onda ostanite kod kuće"

Edmir Škorić

Stoper Liverpoola Virgil van Dijk smatra da je ovaj tim Redsa sposoban za velike stvari.

Liverpool uživa u najboljem startu sezone još od 1960. godine, pošto je slavio u prvih šest takmičaraskih mečeva. Nakon pet uzastopnih pobjeda u Premier ligi, stigla je i pobjeda nad PSG-om (3:2) u Ligi prvaka.

"Ako ćete biti na terenu, ali ne vjerujete da možete, onda radije ostanite kući. Morate da imate vjeru, morate vjerovati u sebe i tim kojim ste okruženi, a ja zaista vjerujem", rekao je Van Dijk, koji je svojim dolaskom za 85 miliona eura iz Southamptona znatno unaprijedio defanzivcu Liverpoola.

"Uživam u svakom pojedinačnom meču. Ako pogledate tim koji imamo, ako pogledate čitavu ekipu, čak i one koji ne igraju, onda vam je jasno koliko smo kvalitetni", poručuje Holanđanin.

"Imali smo dobar početak, biće dana kada imamo i padove, ali onda moramo da reagujemo i neće biti problema. Morate da imate ambicije, a mi smo u takvom klubu da morate misliti samo kao pobjednici. Bit će vjerovatno i teških stvari, ali znate da ćemo pokušati i da nećemo izgubiti vjeru. To je jedini način za napredak", smatra stoper Redsa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za njega je, kako kaže, posebna stvar nastupati za Liverpool i svi koji dođu na Anfield moraju znati da je ovo ekipa koja želi sve da osvoji.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mesut10
Ja lično ne pamtim bolji Liverpool. Prošle sezone su bili jaki, ove još dodatno jači. Prvo dolaskom Keite i Alisona su popunili kritične pozicije, a drugo Kloppova filozofija u Liverpoolu mislim da ove godine tek dolazi do vrhunca. Još je prerano za neke prognoze, ali mislim da je ove godine konačno izvjesna titula Premier lige.
18 1
Ibro
Mislim da je sastav bio jaci Gerrard-Suarez-Torres . Uvijek nekako pogrijese na samom kraju sezone i titula izmakne
2 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi