Ako ne znate kakav je Zidane bio igrač, pogledajte ovo "slanje po ćevape" pri prijemu lopte

Jednostavno magično

Ako ne znate kakav je Zidane bio igrač, pogledajte ovo "slanje po ćevape" pri prijemu lopte

A. Čaušević

Zinedine Zidane se od fudbala oprostio na neslavan način, crvenim kartonom. U finalu SP 2006 glavom je udario Marca Materazzija te je otišao u svlačionicu prije vremena. 

Francuz je danas uspješan trener, s Real Madridom je uspio osvojiti tri uzastopne Lige prvaka, a oni koji ga pamte kao igrača znaju kakav je bio fudbalski velemajstor.

Osvojene tri Zlatne lopte, te Svjetsko i Evropsko prvenstvo sa Francuskom, Liga prvaka s Real Madridom su samo neka od vrijednih priznanja u vitrinama ovog legandrnog igrača.

Fudbalski romantičari obično kažu da je krajem prošlog i početkom ovog milenija konkurencija bilo puno veća, ali Zidane se uvijek nekako izdvajao od ostalih.

Bivša "desetka" Trikolora je bez dileme bio najbolji igrač svoje generacije. Da je bio istisnki mađioničar pokazuje i njegov dribling iz 2001. godine.

Bilo je to u prijateljskom duelu protiv Danske. Fabien Barthez mu je rukom dobacio loptu, a popularni Zizou je po prijemu lopte po ćevape poslao Thomasa Helvega, svojevremeno sjajnog defanzivca...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi