Zidane u velikim problemima: Niko ne želi igrače Reala, upitna pojačanja kluba iz Madrida ovog ljeta
Svih 35 igrača Real Madrida je i dalje u ovom klubu

Hoće li Eden Hazard biti jedino pojačanje Real Madrida u ljetnom prelaznom roku?

Zidane u velikim problemima: Niko ne želi igrače Reala, upitna pojačanja kluba iz Madrida ovog ljeta

S. Pašalić

Trener Real Madrida Zinedine Zidane bi se mogao naći u neočekivanim problemima ovog ljeta.

Klub iz Madrida je doveo Francuza kao zamjenu za Santiaga Solarija uz obećanje da će mu na ljeto obezbijediti nekoliko vrhunskih pojačanja, ali do novog susreta sa svojim igračima je ostalo još nesšto više od mjesec dana, a Zidane i dalje gleda u iste face.

Očekivao se egzodus zvijezda na Santiago Bernabeu, ali 35 igrača je i dalje u ovom klubu.

Bez prodaje koja bi napunila blagajnu, Real bi mogao imati samo 90 miliona eura za kupovinu novih igrača, a taj novac je potpisivanju Edena Hazarda iz Chelseaja.

Još nije došla niti jedna ponuda za bilo kojeg od 25 igrača koji su bili u timu, kao ni za 10 igrača koji su se vratili sa posudbe.

Zidane još uvijek ima četiri golmana u ekipi. Andriy Luvin želi ostati u klubu i naredne sezone, Keylor Navas se oprostio od Madrida, ali i dalje nema ponuda za 32-godišnjeg golmana.

Thibaut Courtois je označen kao prvi golman za narednu sezonu, a njegov zamjenik bi trebao biti sin Zidanea, Luca.

Zidane želi potpisati Ferlanda Mendyja iz Lyona, ali ne može završiti ovaj posao dok Sergio Reguilon ili Marcelo ne napuste Madrid.

U centru odbrane je Sergio Ramos koji se sada posvetio svojoj budućnosti u klubu, Nacho je nedavno potpisao produženje ugovora do 2022. godine.

Raphael Varane ostaje u igri, a Real je potpisao 21-godišnjeg Edera Militaa iz Porta. Real također ima i 22-godišnjeg Jesusa Vallejoa, kojeg pokušava prodati ili posuditi.

Toni Kroos je već bio na izlaznim vratima Reala, ali je prošle sedmice produžio ugovor do 2023. godine, a nema naznaka ni da bi Luka Modrić mogao napustiti klub.

Zidane je rekao Marcosu Llorenteu i Daniju Ceballosu da mogu ići, ali još uvijek nema zainteresovanih za njihove usluge. Francuz želi zadržati Urugvajca Fedea Valverdea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Isco i Marco Asensio bi mogli otići, ali ni za njih nije stigla nikakva ponuda kao ni za Garetha Balea koji je prvi kandidat da napusti Madrid ovog ljeta.

Realu su definitivno potrebne promjene, ali ukoliko i dalje ne bude interesa za igrače ovog kluba, planovi Zinedinea Zidanea bi mogli pasti u vodu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lona
Kad bi prodavali igrače po realnim cijenama sve bi rasprodali.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi