Ako ostane u Bournemouthu, Asmir Begović će imati žestoku konkurenciju
Asmir Begović bi mogao dobiti žestoku konkureciju u Bournemouthu (Foto: EPA)

Klub traži pojačanje

Ako ostane u Bournemouthu, Asmir Begović će imati žestoku konkurenciju

M. Šljivak

Ekipa Bournemoutha planira angažovati novog golmana u ljetnom prelaznom roku.

Menadžer Eddie Howe želi znatno pojačati konkurenciju među stativama svog tima, gdje trenutno ima Asmira Begovića i Artura Boruca.

Trenutno je nakon kraće pauze Begović ponovo broj jedan, ali u narednoj sezoni, ako ostane u klubu, bh. golman bi mogao imati mnogo jaču konkurenciju nego što je to Boruc.

Želje Bournemoutha su Jack Butland iz Stoke Cityja i Nick Pope iz Burnleyja i izvjesno je da bi jedan od ovih golmana mogao u narednoj sezoni nositi dres engleskog premierligaša.

Butland je posebno interesantan golman. On je zamijenio Begovića u Stoke Cityju, ali je klub daleko od povratka u Premiership, a Butland ima ambicije da brani u društvu najboljih.

On i Begović su konkurenti bili i u Stoke Cityju. Tada je bh. čuvar mreže imao prednost u odnosu na tada još mladog Butlanda i bilo bi interesantno vidjeti novi rivalitet između njih.

Sa druge strane Pope je zbog problema sa povredom propustio dobar dio sezone i pao je na mjesto trećeg golmana iza Toma Heatona i Joea Harta u Burnleyju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odlučio je otići iz kluba, interesa za njegovim uslugama itekako ima i mogao bi postati novi golman Bournemoutha.

Također, spominje se stidljivo i da bi Begović mogao biti taj koji će otići iz kluba i kao novi tim spominje se Crystal Palace.

Promo

Top Komentari

jogabonito
Fin i pristojan decko,ali ako ostane u Bournemouthu,velike su sanse da Bournemouth ispadne
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi