"Ako ovako nastavi, neće još dugo biti u Rumuniji"

Golman Botosanija smatra da Koljić zaslužuje više

"Ako ovako nastavi, neće još dugo biti u Rumuniji"

Edmir Škorić

Elvir Koljić, bh. napadač koji je igrao u Premijer ligi za Krupu i Borac, danas igra u Rumuniji za Universitate Craiovu.

Kojić je prema Transfermarktu vrijedi skoro 2 miliona eura i njegova cijena se znatno povećala u posljednjih dvije-tri godine. U dresu rumunske Craiove je u svim takmičenjima od sezone 2018/19 postigao 20 golova.

Prije dvije godine je kao 22-godišnjak debitovao za bh. reprezentaciju koju je tada vodio Robert Prosinečki, a našao se i na novom spisku Dušana Bajevića za mečeve Lige nacija protiv Poljske i Italije.

Koljić će biti jedna od napadačkih opcija selektoru Bajeviću, a njegov sunarodnjak i golman rumunskog Botosanija Hidajet Hankić izjavio je da Elvir zaslužuje biti član reprezentacije i da bi, ako ovako nastavi, mogao napraviti veliki transfer.

"Nema smisla razgovarati o Koljiću. Fantastičan je napadač, pokazao je to još jednom i činjenica da je u reprezentaciji govori sama za sebe. Ako ovako nastavi, neće dugo ostati da igra u Rumuniji", rekao je golman rumunske ekipe.

Zanimljivo da je Koljić rođen u Valladolidu, a za bh. tim je do sada upisao tri zvanična nastupa. Osim u Borcu i Krupi, igrao je za Lech u Poljskoj i Triglav u Sloveniji.

Top Komentari

stole
Kolji puno srece u karijeri pa jednog dana da dodje u Zelju u svoj klub za koji navija od malena
2 3
Hix
Da mozda cak predju u 2. Austrijsku
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi