Ako Piatek prihvati ovu ponudu, igrat će svaku desetu utakmicu

Teška će to biti odluka...

Ako Piatek prihvati ovu ponudu, igrat će svaku desetu utakmicu

Mladi poljski napadač Krzysztof Piatek apsolutna je senzacija Serije A u kojoj je na sedam utakmica zabio čak devet golova.

Do jučer anonimni 23-godišnjak odjednom je dospio u centar pažnje nekih velikih evropskih klubova, a posljednje špekulacije kažu da ga prati čak i Pep Guardiola.

Manchester City bi za Piateka bio spreman platiti 30 miliona funti, ali pitanje je da li bi Poljak pristao na ulogu vjerovatno trećeg napadača Građana jer je teško očekivati da bi tako brzo izborio mjesto ispred Jesusa, a kamoli Aguera.

Ukoliko ponuda Cityja zaista stigne, Genoa će je vjerovatno rado prihvatiti ali Piateku ostaje teži dio posla jer će prihvatiti tu ulogu biti sve samo ne lagana odluka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City sa Piatekom želi dodatno zaoštriti konkurenciju u napadu, ali će rivale u borbi za ovog napadača imati u Tottenhamu i Barceloni, koji su ga također zapazili.

Krzysztof Piatek za Genovom ima ugovor do ljeta 2022. godine, a doveden je ovog ljeta iz Cracovije za samo 4,5 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi