"Ne čudi me što Piatek razvaljuje, čudi me što ga ranije niste primijetili"

Bivši trener mladog Poljaka sasvim iskren

"Ne čudi me što Piatek razvaljuje, čudi me što ga ranije niste primijetili"

Bez dileme najveća ovosezonska senzacija ne samo Serije A, već svih liga petice je napadač Genoe Krzysztof Piatek.

Ovaj 23-godišnjak je na osam odigranih utakmica postigao čak 13 golova čime je napravio start kakav je teško mogao zamisliti prije nekoliko mjeseci, kada je iz Cracovije prešao u ovaj italijanski klub za 4,5 miliona eura.

Ali, nisu svi iznenađeni njegovim partijama, najmanje trener Cracovije Michał Probierz koji odranije dobro zna kakvi su kvaliteti ovog napadača.

"Ne čudi me ovo što radi, on je strašan napadač. U krvi mu je postizanje golova, jednostavno ima taj urođen talenat da se uvijek nađe na pravom mjestu. Rođen je da napravi velike stvari i uopšte nisam iznenađen što razvaljuje u Italiji", rekao je Probierz, te nastavio:

"Za njega je bilo samo važno da ode u pravi klub. Dobili smo mnogo ponuda, ali smo na kraju prihvatili ovu iz Genoe i izgleda da nismo mogli bolje postupiti. Gledali smo da transfer zadovolji i nas i igrača, postigli smo dogovor i to je bilo to. Piatek je otišao za 4,5 miliona eura, a sada vrijedi neuporedivo više i ne bi me iznenadilo da brzo napravi veliki transfer".

"Iznenađen sam kako skauti velikih klubova nisu ranije primijetili Piateka, ali i neke druge poljske fudbalere. Stvarno mi je pomalo nevjerovatno kako mnogi talenti iz naše zemlje prolaze neopaženo", dodao je trener Cracovije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Michał Probierz je 23-godišnjeg napadača uporedio sa čovjekom s kojim ga već svi porede.

"On je otprilike blizu nivoa Roberta Lewandowskog, s tim što je sedam godina mlađi. Ako iskoristi svoj puni potencijal i ako ga zaobiđu ozbiljne povrede, postat će jedan od najboljih napadača u Evropi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi