Klasična predizborna obećanja ili? Zlatan, Balotelli i Giovinco napadu, Toure u vezi...

"Vasco naših snova"

Klasična predizborna obećanja ili? Zlatan, Balotelli i Giovinco napadu, Toure u vezi...

Domaći političari su, na žalost svih nas, dobro poznati po megalomanskim obećanjima, pričama o prosperitetu i blagostanju, u predizbornim vremenima, koja se nikada ne ostvare.

Sličnu retoriku je izabrao i kandidat za poziciju predsjednika brazilskog kluba Vasco De Gama.

U svojoj kampanji je obećao "Vasco iz snova" i da će će učiniti sve da u klub dovede velika imena (na nekim transferima navodno već radi). Njegova obećanja za sada djeluju poprilično nerealno, ali ko zna - možda ih ispuni ako dobije priliku.

Riječ je o Luizu Robertu Levenu, koji "puca" na poziciju predsjednika kluba i koji bez obzira na finansijske poteškoće Vasca ima ambiciozan plan: U napadu tandem Ibrahimović - Balotelli, iza njih Giovinco, a u veznom redu Yaya Toure.

Leven se, također, nada da će u narednih šest godina privući investicije od 400 miliona dolara (Vasco se ove godine mučio i sa isplaćivanjem plata igračima), renovirati stadion, povećati njegov kapacitet na 55.000 sjedećih mjesta i povećati broj članova...

Nije to sve, Leven želi preuzimanje klubova iz Kine i Evrope kako bi se ojačao brend Vasco De Game.

Kada su u pitanju zvučna imena pomenuta iznad, Leven je navodno već krenuo na posao.

Tvrdi, naime, da sarađuje sa Minom Raiolom, menadžerom čiji su klijenti i Zlatan Ibrahimović i Mario Balotelli.

"Pregovaramo, pokušavamo napraviti Vasco naših snova", rekao je Leven za FOXSports.com.br, pa nastavio:

"Balotelli i Ibrahimović imaju istog menadžera. Ibrahimović bi bio nešto izazvoniji projekat... Ali ne morate razmišljati o tome koji će veliki igrači biti angažovani, već o tome da će veliki igrači doći. Ako ne bude jedan, biće drugi."

Nekadašnji veznjak Manchester Cityja Yaya Toure se zimus povezivao sa brazilskim Botafogom, ali do tog transfera nije došlo. Leven pak nagovještava da on ima šansu dovesti iskusnog veznjaka i da je možda baš on kriv što Toure nije otišao u Botafogo.

"U fudbalu nema slučajnosti. Ako Toure nije otišao u Botafogo to je zato što ga je neko zaustavio. Možda je blizak meni", rekao je Leven.

U Brazilu se vjeruje da je želja Levena i Sebastian Giovinco, nekadašnji fudbaler Juventusa i Parme koji trenutno igra za Al Hilal, dok su pokušaji Vasca da vrati Texeiru (član Jiangsu Suninga) već naišli na, čini se, nepremostive prepreke.

Priča se i o Souzi, sjajnom brazilskom internacionalcu koji je nekada branio boje Vasco De Game.

"Ako imamo igrače nivoa Balotellija, Tourea, Giovinca, Alexa Teixeire i Saoute, onda smo mi tim koji se može takmičiti sa svima", dodao je Leven.

Inače, već se odavno špekuliše da bi Balotelli mogao napustiti Bresciju, a i ranije se povezivao sa nekim brazilskim klubovima. Kada je Ibrahimović u pitanju, on će gotovo sigurno raskinuti ugovor sa Milanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi