Nova omiljena destinacija za veterane: Naredni koji stiže je Yaya Toure

Iskusni veznjak odlazi iz Kine

Nova omiljena destinacija za veterane: Naredni koji stiže je Yaya Toure

Admin Čaušević

Prvo zemlje perzijskog zaljeva zatim Kina i Japan, a sada kao da Južna Amerika postaje nova omiljena destinacije za veterane.

Krajem prošle godine u Argentinu je stigao Daniele De Rossi koji se istina nije dugo zadržao u Boca Juniorsima jer je odlučio da završi karijeru.

Emmanuel Adebayor je jučer potpisao za paragvajsku Olimpiju iz Asunsiona, a naredni koji stiže je Yaya Toure, svojevremeno najbolji igrač Premiershipa.

Usljed koronavirusa koji se širi Kinom Yaya Toure je izrazio želju da napusti tu zemlju jer ne želi da u opanost dovede sebe i svoju porodicu.

Kao naredna destinacija 36-godišnjeg veznjaka spominje se ekipa Libertatada iz paragvajske prijstolnice Asunsiona i takmiči se u Copa Libertadoresu.

Toure je u Evropi osim za Manchester City igrao za Barcelonu, Beveren, Metalurg, Monaco, Olympiakos. U karijeri je osvojio 16 trofeja među kojim je navrijednija Liga prvaka 2009. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi