"Ako u crkvu može 200, zašto na stadion ne može 1000 ljudi?"

Pita se trener Varaždina

"Ako u crkvu može 200, zašto na stadion ne može 1000 ljudi?"

S. Mlaćo

U Hrvatskoj će se prvenstvo nastaviti, što je i jasna želja svih.

Samir Toplak, trener Varaždina, gostovanjem na HRT-u postavio je zanimljivo pitanje.

"Bit će jako čudno dok se ne naviknemo, pogotovo jer odmah prvu igramo s Dinamom pred praznim tribinama, bit će to tužno. Ako u malu crkvu može 200 ljudi, zašto na naš stadion ne bi mogli pustiti bar 1000? Po meni to zadovoljava sve epidemiološke kriterije, razmak i sve. Ako se usporede te svije stvari, smatram da bi se nogomet mogao igrati pred tisuću ili dvije ljudi", kazao je Toplak.

Istakao je nadu da ispadanja neće biti čime bi se spasio i njegov tim, ali i zabrinutost za opstanak klubova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Meni je Liga 10 bila jako dobra, ali nakon ovog koronavirusa mnogo toga nije normalno. Trebali bi razmisliti o pomoći klubovima da ne nestanu", mišljenja je Toplak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi