Rodin posljednjeg dana prijelaznog roka stigao u HNL

Kraj avanture u Italiji

Rodin posljednjeg dana prijelaznog roka stigao u HNL

A. Čaušević

Avantura za Mateja Rodina u Italiji je okončana neslavno. Nakon šest mjeseci bez nastupa 23-godišnjak je napustio ekipu Perugie.

U HNL-u je danas posljednji dan zimskog prijelaznog roka, a Rodin je prema pisanju hrvatskih medija postao član Varaždina.

Rodin je konkurisatio za veliki broj mečeva u Seriji B, ali priliku za igru u zvaničnim duelima nija dobio. Čak 17 mečeva je presjedio na klupi.

U Italiju je otišao prošlog ljeta iz Željezničara za 200.000 eura, a još je u karijeri igrao za Zrinjski, GOŠK te slovenski Aluminij.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rodin se ranije povezivao i sa odlaskom u Craiovu iz Rumunije, ali je na kraju kao narednu destinaciju odabrao Varaždin, ekipu kojoj slijedi velika borba za opstanak u HNL.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi